Κατάλογοι με εκτίμηση τιμών νομισμάτων και χαρτονομισμάτων

Για να δώσουμε μια εικόνα του τι αντιπροσωπεύουν οι αξίες σε σημερινές τιμές των χαρτονομισμάτων και των νομισμάτων που αναφέρονται στους καταλόγους που ακολουθούν σας παρουσιάζουμε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Αναστάσιου Π. Τζαμαλή «Τα νομίσματα της νεώτερης Ελλάδας».
«Κανένας τιμοκατάλογος δεν αποτελεί Αγορανομικό Δελτίο. Οι τιμές που αναγράφουν αποτελούν εκτιμήσεις που όσο καλόπιστα και αν γίνονται, συνεχώς μπορούν να μεταβληθούν προς τα πάνω ή προς τα κάτω, ανάλογα με την προσφορά και την ζήτηση μιας δεδομένης στιγμής».

Οι κατάλογοι που ακολουθούν είναι χρήσιμα «εργαλεία» στα χέρια των συλλεκτών και όχι μόνο.
Στους καταλόγους αυτούς μπορείτε να βρείτε τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα της νεώτερης Ελλάδας (από το 1828 έως σήμερα) ταξινομημένα κατά χρονολογία και συνοδευόμενα από κατά προσέγγιση εκτιμήσεις τιμών για την σημερινή τους αξία, σύμφωνα με τους εκδότες τους, οι οποίοι είναι συνήθως έμπειροι άνθρωποι της αγοράς

Συχνά οι κατάλογοι αυτοί εκδίδονται και σε γλώσσες πέραν της Ελληνικής για την διευκόλυνση των ξένων συλλεκτών η απλών αναγνωστών.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗΣ
Συλλεκτικά – Αντίκες – Παράσημα – Μετάλλια – Νομίσματα – Χαρτονομίσματα – Μετοχές.
Σταδίου 48 – 10564 Αθήνα
Τηλ. 210-3210357
«ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ 1828 – 2002» Γεωργίου Στρατουδάκη
«EARLY BANKS and NOTES, 1822-1927 Volume 1» THEODORE PITIDIS – POUTOUS

ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ
Γραμματόσημα – Νομίσματα – Χαρτονομίσματα – Πίνακες – Αντικείμενα Τέχνης
Πανεπιστημίου 18 Αθήνα
Τηλ.210-3630688
«ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ» ΠΑΥΛΟΣ Γ. ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ
«ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΠΑΥΛΟΣ Γ. ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ

Α. ΤΑΡΑΣΟΥΛΕΑΣ
ΕΥΜΕΝΟΥΣ 89 – ΒΥΡΩΝΑΣ – ΑΤΤΙΚΗΣ
«ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΥΠΡΟΥ»

Τους καταλόγους που αναφέραμε εκδίδουν εκτιμητές.
Η εκτίμηση της σημερινής τιμής ενός νομίσματος μπορεί να γίνει ασφαλέστερα με την προσκόμισή του σε κάποιον από τους παραπάνω εκτιμητές.
Είναι λοιπόν λογικό ότι εξ αποστάσεως θα δυσκολευτούν να το εκτιμήσουν, γιατί σημαντικοί λόγοι, που ο κάτοχός του δε μπορεί να γνωρίζει, είναι δυνατόν να συμβαίνουν και να αλλάζουν δραματικά την αξία του.
Π.χ. μικρές ατέλειες κατασκευαστικές μπορεί να αυξάνουν τη σπανιότητα ενός χαρτονομίσματος ή νομίσματος και κατ’ επέκταση και την τιμή του.
Μία διαφορετική χρονολογία έκδοσης στα χαρτονομίσματα ή κάποιο σημάδι νομισματοκοπείου που δεν ήταν μέχρι τώρα γνωστό ότι έκοβε τα συγκεκριμένα νομίσματα μπορεί επίσης να επηρεάζει σημαντικά τη σημερινή αξία κάποιου χαρτονομίσματος ή κάποιου νομίσματος.
Αυτό το οποίο θα μπορείτε σίγουρα να μάθετε από το τηλέφωνο, είναι αν βρίσκεται εκεί κάποιο συγκεκριμένο νόμισμα ή χαρτονόμισμα που χρειάζεστε για να εμπλουτίσετε τη συλλογή σας.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα - Κατάλογος