Αφού μας άλλαξαν το νόμισμα γιατί δεν μας πήγαν κατευθείαν στο δολάριο.;

Η άποψη μου

Αφού μας άλλαξαν το νόμισμα και το νέο νόμισμα δεν είναι ούτως η άλλως κανενός Ευρωπαικού κράτους.

Αφού μπλέξαμε με δεκαδικά και τα κέρματα, ούτως ή άλλως

Αφού ένα ενιαίο νόμισμα είναι καλύτερο, -όπως μας διαφημίζουν- γιατί είναι εύκολα συγκρίσημο, διευκολίνει στο εμπόριο και σταματά τα κερδοσκόπικά παιχνίδια πάνω στις ισοτημίες των νομισμάτων.

Γιατί δεν μας φέραν κατευθείαν το δολάριο. . .

Τι θα άλλαζε ρε παιδιά. Αφού τώρα όπως μας λεν είμαστε καλύτερα. Δεν θα είμασταν τότε ακόμα καλύτερα.;
(για το "είμαστε καλύτερα" μην παρεξηγηθώ. Ετσι λένε αυτοί που το επέβαλαν εγώ δεν το είδα με τα μάτια μου ακόμα το καλύτερα)

Μήπως ο αγώνας κατά της οικονομικής παγκοσμιοποίησης που μας διαφήμιζαν (με τις πορείες και τις διαδηλώσεις) εξυπηρετεί δικά τους συμφέροντα, για να δικαιολογήσουν τώρα, για ποιο λόγο δεν επέβαλαν ένα πιο διευρημένο νόμισμα. Μήπως εξυπηρετεί την Αμερικανική ένωση Α.Ε. η θυγατρική της, Ευρωπαϊκή ένωση Ε.Π.Ε., να έχει δικό της νόμισμα για να μπορούν να συνεχίσουν το κερδοσκοπικό παιχνίδι όπως ακριβώς υπήρχε μέχρι τώρα (και καλύτερα τώρα που θα μας επηρεάζει άμεσα όλους) αφού ούτως ή άλλως τα περιφερειακά νομίσματα δε έπαιζαν ρόλο. Παλιά είχαμε Μάρκο - Δολάριο τώρα έχουμε Ευρώ - Δολάριο.

Πάντως εμείς ρε παιδιά βασικά δεν είμαστε κατά της οικονομικής παγκοσμιοποίησης.
Άλλωστε πολλά κράτη έχουν ήδη υιοθετήσει το δολάριο σαν εθνικό νόμισμα.
Άντε τώρα που βράζει το πράγμα να χρησιμοποιήσουμε και τις ίδιες διαφημίσεις να μας έλθει και φθηνότερα (νοιάζομαι γιατί αν δεν το καταλάβατε εμείς πληρώνουμε και το εγκεφαλικό πλυντήριο της διαφήμισης του "καλύτερα").

Και για να μην παρεξηγηθώ διευκρινίζω ότι κατά της οικονομικής παγκοσμιοποίησης δεν είμαστε αλλά κατά της πολιτιστικής είμαστε. !!!
(και μάλιστα όταν αυτή επιβάλεται από κράτη που δεν έχουν πολιτισμό και όλα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν, με την απόχρωση του χρήματος)
Κάτι ήξεραν οι αρχαίοι Έλληνες που τους βάρβαρους δεν τους άφηναν ούτε να παρακολουθήσουν τις Ολυμπιάδες όχι να τις ορανώσουν κιόλας (γιατί μην μου πείτε ότι δεν καταλαβαίνεται πιανών τα συμφέροντα εξυπηρετούν οι Ολυμπιάδες σήμερα).
Δεν χρειάζεται ρε παιδιά να στήσουν εδώ τον χορό των εκατομμυρίων και να απαιτούν να βγάλουμε και την δουλεία τσάμπα. (δεν είναι ορθογραφικό λάθος. Είναι δουλεία και όχι δουλειά).

Πάντως για να επανέλθω στην ουσία του θέματος και μια και ακούγονται πολλά για το νέο νόμισμα. Να ξεκαθαρίσουμε ότι η άποψη μας είναι πως είναι μεν θετικό να υπάρχει ένα ενιαίο νόμισμα (και καλό θα ήταν να υπάρχει και ένα ενιαίο νόμισμα για όλο τον πλανήτη) απλά καλό είναι αυτό να είναι και εύχρηστο και με λειτουργηκή ισοτημία όπως ήταν η ισοτημία της δραχμής. (χωρίς δεκαδικά και με εύχρηστα νομίσματα).

Αυτά, με τις υγείες μας και εις άλλα νομίσματα με το καλό....
Παύλος Κριαράς

Υ.Γ. Άντε γιατί το βαρέθηκα το Ευρώ, πολύ έκατσε...

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα - Κατάλογος