Πολύ μας διαφημίζουν τα θετικά του Ευρώ

Επειδή τα χρήματα που πληρώνουμε φόρους σπαταλούν για να μας διαφημίζουν τα θετικά του νέου νομίσματος που επιβάλανε, ο προβληματισμός και μόνο, γιατί οι πολίτες ή οι κυβερνήσεις κάποιων κρατών (για διαφορετικούς λόγους ο καθ' ένας) δεν δεχτήκανε την επιβολή του νέου νομίσματος, με έκανε να ανοίζω αυτή την στήλη η οποία θα φιλοξενεί τις απόψεις σας για το νέο νόμισμα..

Ως γνωστό κάθε νέα κίνηση περιέχει θετικά και αρνητικά, μερικές φορές μάλιστα να κρύβονται και συμφέροντα πίσω από τα οφέλη που διαλαλούν.

Έτσι θα επιχειρήσουμε μια πιο ουδέτερη πρσέγγηση του τόσο σημαντικού αυτού θέματος γιατί κουραστήκαμε πια να μας παρουσιάζουν μόνο τα θετικά για να δικαιολογούν τις κινήσεις τους.

Σας θυμίζω την περίπτωση του χρηματιστηρίου, τον μοχλό αυτό της ανάπτυξης της οικονομίας που είχε σαν στόχο να μας εξασφαλίσει το μέλλον ενώ ταυτόχρονα θα ενίσχυε την Ελληνική επιχείρηση και θα αποδυνάμωνε τις πανίσχυρες και παντοδύναμες τράπεζες.
Το αποτέλεσμα: Είναι γνωστά. Μας αντάλλαξαν τα χρήματά μας με χαρτιά τα οποία στην συνέχεια αποϋλοποίησαν (είναι ο νέος τρόπος να εξαφανίσεις κάτι, έτσι μετά από πολλά χρόνια δεν θα βρίσκουμε πλέον στο σεντούκι του παππού μετοχές που έφτασε η ώρα να έχουν αξία, όπως γινόταν μέχρι τώρα). Οι εισηγμένες επιχειρήσεις ξεγελάστηκαν και αυτές και από την μια τους χρέωσαν την μεθοδευμένη άνοδο στην συνέχεια τις υποχρέωσαν να στηρίξουν τις μετοχές τους στην κάθοδο, με δανεισμό και μπροστά στην λαϊκή κατακραυγή ενώ οι τράπεζες για μια ακόμα φορά βγήκαν ακόμα πιο δυνατές και πιο ισχυρές από ποτέ.

Έτσι λοιπόν για να μην μας κοροϊδεύουν και από πάνω, μια και το ρυτό είναι μεν αρχαίο, αλλά κατά καιρούς γίνετε ξανά επίκαιρο. "Αυτοί που μας έβγαλαν το μάτι, μας κατηγορούν στην συνέχεια ότι δεν βλέπουμε".

Είναι καιρός να μάθουμε να βλέπουμε πιο αμερόληπτα και να προσπαθήσουμε να δούμε αυτό που δεν φαίνεται.
Και δεν φαίνεται γιατί κατευθύνουν την σκέψη μας μόνο προς τα θετικά που προβάλουν για κάθε τους κίνηση ενώ κάθε αμερόληπτη και προσγειωμένη άποψη καταδικάζετε ότι υποσκάπτει το καλό του τόπου.
Σας θυμίζω τους τότε καταστροφολόγους του χρηματιστηρίου που σήμερα έπρεπε να τους λέμε προφήτες.

Ας προσγειωθούμε λοιπών στο θέμα και ας το προσεγγίσουμε με τη σοβαρότητα που του αξίζει γιατί αφορά όλους μας.

Δεν έχει νόημα να κάνουμε άλλη μια ευχή να πάνε όλα καλά γιατί με ευχές δεν πάνε τα πράγματα μπροστά, αλλά είναι εξίσου χάσιμο χρόνου να επαναλάβουμε αυτά που έχετε ξανακούσει.
Στην στήλη αυτή καθιερώνουμε ένα χώρο για το Ευρώ όπου θα έχετε την δυνατότητα να στέλνετε τα γράμματα σας με την ένδειξη "Για την στήλη Ευρώ" Όπου μπορείτε να μας μεταφέρετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε αλλά και τις απόψεις ή τους προβληματισμούς σας σχετικά με το Ευρώ, μια και πολύ ωραίες σκέψεις ακούγονται στις ουρές και στα καφενεία αλλά μένουν εκεί.

Μέσα από την στήλη αυτή η φωνή σας αποκτά περισσότερη δύναμη και ακούγεστε πολύ μακριά.

Μην ξεχνάτε ότι και αυτοί που διοικούν και παίρνουν τις αποφάσεις διαβάζουν και ενημερώνονται. Δώστε τους λοιπόν την ευκαιρία να ακούσουν την άποψη σας.

"Κάποτε πρέπει να μεταφέρουμε στο χαρτί όλα αυτά τα ωραία που ακούγονται καθημερινά στις προσωπικές συζητήσεις, όλα αυτά τα ωραία που γεννιούνται και πεθαίνουν εκεί, να πάρουν ζωή και να τα ακούσουμε όλοι."
Σύνθημα που βρήκαμε γραμμένο σε τοίχο...

Και μην πείτε εδώ "και να τα πω τι θα αλλάξει" γιατί αν τα πεις ίσως κάτι αλλάξει αν δεν τα πεις δεν θα αλλάξει σίγουρα τίποτα, διάλεξε ποιο είναι το σωστό...

Δ.Κ.Προηγούμενη σελίδα
- Κεντρική σελίδα - Κατάλογος